Αναστάσιος Δημοσχάκης: Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών δεν ήταν ούτε έκπληξη, ούτε ανατροπή, ήταν η απάντηση του Ελληνικού λαού

Απο τους Παναγιώτη Πολίτη και Βανέσα Ζυγερίδου

Το theamagazine.gr συνάντησε τον Βουλευτή Έβρου της Νέας Δημοκρατίας και εκ νέου υποψήφιο, Αναστάσιο Δημοσχάκη,

ο οποίος παραχώρησε μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη, ενόψει των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου.

 

Κύριε Δημοσχάκη, ποιοι είναι οι λόγοι που αποφασίσατε να θέσετε ξανά υποψηφιότητα;

Είναι γνωστό σε όλους ότι είχα μια ευδόκιμη πορεία ως Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Το έργο μου στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας είχε πολλά από τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται στον πολιτικό στίβο, όπως η αφοσίωση στην αποστολή, η επιμονή στην επιδίωξη των στόχων, η πίστη στον νόμο, η αντοχή στις δοκιμασίες και το κυριότερο …δυνατό στομάχι. Το βάπτισμα του πυρός στην πολιτική το πήρα μέσα από την υποψηφιότητά μου στις Ευρωεκλογές του 2014. Οι Έλληνες με τίμησαν με σχεδόν 72.000 σταυρούς, οι δε Εβρίτες με 17.000 γεγονός που μου χάρισε την τιμητική 13η θέση μεταξύ των 42 συνυποψήφιων μου στη χώρα. Τότε κατάλαβα ότι έπρεπε να διαβώ ένα δρόμο ευθύνης για την ιδιαίτερη πατρίδα μου. Στις Εθνικές εκλογές του 2015, οι Εβρίτες με τίμησαν απλόχερα με την πρώτη θέση μεταξύ άξιων συνυποψήφιων μου. Η πρώτη θητεία μου ως Βουλευτής του Νομού ήταν γεμάτη με δυνατές συγκινήσεις. Προώθησα προβλήματα του Έβρου αλλά και της Θράκης γενικότερα μέσα από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο πετυχαίνοντας μικρές και μεγάλες νίκες. Συνολικά κατέθεσα 375 γραπτές Ερωτήσεις, 53 Επίκαιρες και 164 Αναφορές. Αυτή η έντονη κοινοβουλευτική παρουσία αποτέλεσε το εφαλτήριο για να θέσω και πάλι τον εαυτό μου στην κρίση των Εβριτών. Αυτή τη φορά χωρίς να έχω το άγχος του πρωτάρη, αλλά με ακόμα μεγαλύτερη δίψα για προσφορά. Ώστε μαζί με την Ελλάδα να αλλάξει σελίδα και ο Έβρος. Το οραματικό μου τρίπτυχο είναι: Άμυνα και Ασφάλεια στον Έβρο, Πρόοδος και  Ανάπτυξη στον Νομό, και η Αναγέννηση των χωριών. Κυρίως για τα χωριά, καθώς στο οδοιπορικό μου  βλέπω σπίτια ερμητικά κλειστά. Να έχουν απομείνει μερικά άτομα Τρίτης Ηλικίας, να κάθονται στα λίγα καφενεία που είναι ανοιχτά. Με πιάνει η ψυχή μου να βλέπω κλειστά σχολεία, μαγαζιά με κατεβασμένα ρολά και να είναι εμφανής παντού η απουσία των νέων. Θα παλέψω με όλες μου τις δυνάμεις για να αποκτήσουν και πάλι ζωή αυτά τα χωριά. Κι είμαι βέβαιος ότι σε αυτή την προσπάθεια θα έχω σύμμαχο και τον αυριανό Πρωθυπουργό, Κ.Μητσοτάκη, ο οποίος έχει δεσμευτεί ότι θα βλέπει τα θέματα του Έβρου και της Θράκης κάτω από την εθνική σκοπιά.

 

dimosxakis4

 

Σε περίπτωση εκλογής σας, ποια είναι τα ζητήματα για τον Νομό Έβρου, που θα φροντίσετε να συζητηθούν άμεσα στη Βουλή;

Τα βασικά θέματα είναι το δημογραφικό, η ανεργία, οι αυξημένες μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές, η ανεπάρκεια των εκπαιδευτικών δομών, η αναβάθμιση του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, η έλλειψη δομών Υγείας,  η ανάγκη ανάπτυξης του πρωτογενούς τομέα. Γι’ όλα αυτά τα ζητήματα βέβαια έχω κάνει δεκάδες κοινοβουλευτικές ενέργειες, ομιλίες στη Βουλή και στις Επιτροπές με αφορμή συγκεκριμένα Νομοσχέδια. Δυστυχώς, όμως η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έθεσε στο περιθώριο τον Έβρο και τη Θράκη. Δεν έλυσε μείζονα προβλήματα της νευραλγικής και ευαίσθητης περιοχής μας, αντίθετα δημιούργησε πολλά. Ο Πρόεδρός μας Κυριάκος Μητσοτάκης, στην πρόσφατη περιοδεία του στο Νομό μας, ξεκαθάρισε ότι προτεραιότητά του θα είναι Θράκη και η ουσιαστική ανάπτυξή της. Μια ανάπτυξη που θα έρθει κυρίως μέσα από την αναγέννηση του πρωτογενούς τομέα, την στήριξη των ιδιωτικών επενδύσεων, που θα φέρουν νέες και καλοπληρωμένες δουλειές, ώστε να επιστρέψουν οι νέοι στον τόπο τους. Η Ν.Δ. διαχρονικά είναι η παράταξη που έβγαζε την χώρα από τα δύσκολα. Η ιστορία μας καλεί για άλλη μια φορά να ανταποκριθούμε σε αυτή τη συγκυρία και να βγάλουμε την Ελλάδα από το αδιέξοδο που την οδήγησε η απερχόμενη Κυβέρνηση.

Στις Ευρωεκλογές υπήρξε ανατροπή και μάλιστα με μεγάλη διαφορά. Πιστεύετε ότι αυτό ήταν αποτέλεσμα του προγράμματος της Ν.Δ. ή της δυσαρέσκειας του κόσμου με την παρούσα κυβέρνηση;

Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών δεν ήταν ούτε έκπληξη, ούτε ανατροπή. Ήταν η ηχηρή απάντηση των Ελλήνων σε μια κυβέρνηση που επένδυσε στην αναξιοπιστία, στον λαϊκισμό, στον τεχνητό φόβο και στα ψεύτικα και διχαστικά διλήμματα. Από την άλλη μεριά, η Ν.Δ. με το σοβαρό και άκρως κοστολογημένο πρόγραμμα κέρδισε την κοινωνία. Ο Κ. Μητσοτάκης δεν αναλώθηκε σε φρούδες υποσχέσεις και παροχολογίες. Μίλησε τη γλώσσα της αλήθειας κι αυτό εκτιμήθηκε από τους πολίτες. Το ίδιο έκανε και στην πρόσφατη απόλυτα πετυχημένη περιοδεία του στον Έβρο.  Ξεκίνησε για συμβολικούς λόγους από το Φυλάκιο 1 στις Καστανιές, καθώς ήθελε να τονίσει το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά κι να στείλει ένα μήνυμα αυτοπεποίθησης προς τη γειτονική χώρα. Το άρωμα που άφησε αυτή η περιοδεία είναι ότι όλοι οι Εβρίτες συμπαρατάσσονται ως γνήσιοι μαχητές στο πλευρό ενός πολιτικού με όραμα για το λαό και τον τόπο!

 

dimosxakis5

 

Πώς σχολιάζετε το γεγονός ότι στις εκλογές του προηγούμενου μήνα παρατηρήθηκε το μεγαλύτερο ποσοστό αποχής; Ποιο είναι το μήνυμά σας, ενόψει των εθνικών εκλογών;

Η αποχή από την εκλογική διαδικασία είναι μια μεγάλη πληγή για την χώρα και τη Δημοκρατία. Σίγουρα για τη μεγάλη αποχή της 2ας Ιουνίου, των επαναληπτικών δηλαδή των αυτοδιοικητικών, έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι οι περισσότεροι ψήφισαν στις Ευρωεκλογές, για να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα αποδοκιμασίας στην Κυβέρνηση. Η άποψή μου είναι ότι η αποχή δεν αποτελεί πολιτική επιλογή, αλλά συνενοχή. Είναι ήττα της Δημοκρατίας και γι’ αυτό παροτρύνω όλους τους Έλληνες και ιδίως τους Εβρίτες να συμμετέχουν μαζικά στην κάλπη στις 7 Ιουλίου. Και κυρίως να μην χαραμίσουν την ψήφο τους σε μικρά κόμματα, τα οποία γεννήθηκαν μέσα σε ένα περιβάλλον οργής και τα οποία δεν έχουν κανένα ρόλο να παίξουν στη νέα φωτεινή Ελλάδα, την οποία οραματιζόμαστε Δεν είναι ώρα για πειραματισμούς. Γι’ αυτό ψήφος στη Ν.Δ. για να γίνει πράξη η πολιτική αλλαγή και να αλλάξει σελίδα η χώρα μας. Οι Εβρίτες έχουν στη διάθεσή τους δύο σταυρούς και ζητώ να με τιμήσουν με τον έναν εκ των δύο. Θα μου δώσουν τη δύναμη να συνεχίσω το έργο που ξεκίνησα το 2015. Και με αυτό  το συμβόλαιο ανανέωσης της εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό μου είμαι έτοιμος να το τηρήσω με μεγαλύτερη αφοσίωση. Ενωμένοι μπορούμε να κερδίσουμε ένα καλύτερο μέλλον για την Ελλάδα και τον  Έβρο.

Είναι στο χέρι μας…

Links

          

Main Office

  • Main Office

     

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone