Οι 3 «κυνηγοί θησαυρών» της Αλεξανδρούπολης είναι πάντα έτοιμοι για την περιπέτεια!

Από την Φυλλιώ Μάτσιου

Γιώργος Δαρμής, Γιώργος Βασιλείου και Νίκος Τσικινάς, οι 3 τολμηροί νέοι από την Αλεξανδρούπολη, τους οποίους ένωσε

η αγάπη και η δίψα τους για περιπέτεια και τους οδήγησε στην δημιουργία της ομάδας των Treasure Hunters AXD. Οι 3 φίλοι δεν περίμεναν ποτέ ότι το χόμπι τους θα κέρδιζε τόσο μεγάλη αγάπη και ανταπόκριση από τον κόσμο.

Και πώς να μην την κερδίσουν άλλωστε;  Αφού κάθε βίντεο, με τις περιπέτειές τους ξεχωρίζει για το θετικό vibe, που αποπνέει. Εξερεύνηση με κινηματογραφικά στοιχεία και δόση χιούμορ!

Σε Θάλασσα ή βουνό, σε περιοχές της Αλεξανδρούπολης που έχουν μια ιστορία «κρυμμένη» να  πουν, οι 3  «κυνηγοί θησαυρών» εξοπλίζονται κατάλληλα (ή παίρνουν τον εξοπλισμό τους) και είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν!

Ένα είναι σίγουρο, οι «Treasure Hunters AXD» ήρθαν για να μείνουν!

 

Αποτελείτε την ομάδα των Treasure Hunters AXD, στα ελληνικά κυνηγοί θησαυρών. Πείτε μας λίγα λόγια γι’ αυτή σας την πρωτοβουλία.  Ποια ήταν η ιδέα πίσω απ’ αυτό;

Σωστά είμαστε μια ομάδα που αποτελείται από τρία άτομα. Όσον αφορά την ιδέα… δεν υπήρχε κάποια συγκεκριμένη ιδέα. Ξεκίνησε καθαρά σαν χόμπι και θεωρούμε πως παραμένει έτσι και έως τώρα.

Είναι κάτι που δίνει και στους τρεις μας ευχαρίστηση, την ευχαρίστηση του να βρεις κάτι, το οποίο είναι χαμένο ή κρυμμένο και ταυτόχρονα να ανακαλύπτεις την ιστορία πίσω απ’ αυτό, η οποία έχει χαθεί στον χρόνο.

Η μαγεία είναι ότι πάντα σχεδόν βρίσκεσαι προ εκπλήξεως.

TreasureHuntersAXD1

 

Που γίνονται συνήθως οι εξορμήσεις σας; Διαλέγετε τυχαία ένα μέρος ή κάνετε κάποια έρευνα από πριν;

Οι εξορμήσεις μας γίνονται είτε σε παραλία στην οποία συνήθως θα βρεις σκουπίδια και κάποια χαμένα νομίσματα είτε στο βουνό, όπου θα βρεις ιστορικά και πολεμικά ευρήματα.

Φυσικά μπορεί να πέσεις κατά λάθος πάνω σε κάποιο εύρημα το οποίο μπορεί να εμπίπτει στην νομοθεσία περί αρχαίων αντικειμένων, σε αυτήν την περίπτωση καλούμε την τοπική εφορεία αρχαιοτήτων και παραδίδουμε το αντικείμενο το οποίο βρίσκουμε.

Ακόμα δεν μας έχει τύχει κάποιο παρόμοιο περιστατικό, αλλά θα χαρούμε πολύ να βρούμε κάποιο κομμάτι της ιστορίας μας και να το παραδώσουμε.

Τα μέρη μερικές φορές είναι τυχαία, μερικές όχι.

Κάποιες φορές έχουν να κάνουν με τις ιστορίες που ακούμε για διάφορες τοποθεσίες που μπορεί να ήταν περάσματα στρατευμάτων ή μέρη που κατασκήνωσαν στρατεύματα.

TreasureHuntersAXD2

Πως λειτουργεί η έρευνα σας; Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα βήματα που ακολουθείτε, κάποιος συγκεκριμένος εξοπλισμός που να απαιτείται;

Για να ξεκινήσεις την έρευνα αφού πρώτα έχεις κάνει όλα τα απαραίτητα βήματα, ώστε να είσαι νόμιμος, τότε μπορείς να ενημερώσεις κάποιες μέρες πριν την τοπική εφορεία αρχαιοτήτων ότι θα προβείς σε έρευνα.

Εμείς προσωπικά πάντα ενημερώνουμε πρώτα την εφορεία αρχαιοτήτων και τις τοπικές αρχές και μετά πάμε στον χώρο, που θέλουμε να ερευνήσουμε.

Ο εξοπλισμός που χρειάζεται, είναι ένας καλός ανιχνευτής μετάλλου, φυσικά όμως θα πρέπει να υπάρχουν και αλλά εργαλεία τα οποία θα βοηθήσουν στην έρευνα όπως pinpoint ,το οποίο βοηθάει στην επικέντρωση του στόχου και ένα φτυαράκι το οποίο βοηθάει στο σκάψιμο και στο μέτρημα της τρύπας, σύμφωνα πάντα με την ελληνική νομοθεσία.

TreasureHuntersAXD3

Πόσο εύκολο είναι να ξεκινήσει κάποιος μια τέτοια πρωτοβουλία; Υπήρξαν δυσκολίες;

Πλέον είναι αρκετά εύκολο. Αφού αγοράσεις τον ανιχνευτή σου, μέσα έχει σχετικά έγγραφα τα οποία συμπληρώνεις και τα αποστέλλεις στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ώστε να πάρεις αριθμό μητρώου.

Μετά την νομιμοποίηση του ανιχνευτή προβαίνεις σε αίτηση για άδεια χρήσης στην τοπική εφορεία αρχαιοτήτων για ξηρά και στην ενάλιων αρχαιοτήτων για παραλία, έχοντας αποστείλει τοπογραφικά τα σημεία που θέλεις να κανείς έρευνα. Μετά ακολουθώντας τις διευκρινίσεις της άδειας μπορείς να κανείς την έρευνά σου.

TreasureHuntersAXD3

Τι είδους ευρήματα  ανακαλύπτετε συνήθως;

Σε παραλίες, ως συνήθως, βαρίδια, καπάκια ή κουτάκια αλουμινίου και κέρματα.

Σπάνια θα βρεις κάτι αξίας όπως σε κάποιο βουνό, που θα βρεις αρκετές άδειες σφαίρες, πέταλα ζώων, διάφορα μέταλλα από αρβύλες πολεμιστών που πέρασαν ή πολέμησαν εκεί και σκουπίδια αν είσαι σε μέρος που υπάρχει συχνή παρουσία ανθρώπου.

 

Ποιο ήταν μέχρι στιγμής το μεγαλύτερο σε αξία εύρημα που έχετε ανακαλύψει; Υπάρχει κάποιο δικό σας αγαπημένο;

Τα ευρήματα, που έχουμε συγκεντρώσει είναι για εμάς όλα το ίδιο ξεχωριστά και όλα ίδιας αξίας.

Κάποια ίσως, που μπορούμε να ξεχωρίσουμε λίγο παραπάνω είναι ένα γερμανικό ξυραφάκι από τον Β’ παγκόσμιο πόλεμο, μια κονκάρδα καρφίτσα γερμανική του 1937 καθώς και ένα αστέρι αξιωματικού του ελληνικού στρατού .

Έχουμε βρει επίσης διάφορα κουμπιά από στολές Γερμανών και Βουλγάρων που υπήρξαν τα παλαιότερα χρόνια στην περιοχή μας.

 

TreasureHuntersAXD6

 

Ποια είναι τα σχέδια σας για το μέλλον σαν Τreasure Hunters;

Τα σχέδια μας είναι να συνεχίσουμε να ερευνούμε ιστορικά σημεία στην περιοχή μας και όχι μόνο και να μπορέσουμε να δείξουμε στον κόσμο διάφορες διαδρομές τις οποίες μπορεί να περπατήσει και μέσα από τα μάτια μας να δει και να μάθει τι μπορεί να είχε γίνει στην συγκεκριμένη περιοχή πριν πολλά χρόνια!!!

TreasureHuntersAXD4

Είστε ενεργοί σαν ομάδα στο social media; Πώς μπορεί κάποιος να  παρακολουθήσει την δουλειά σας;

Μπορεί οποίος θέλει να μας βρει στο YouTube και να δει τα βίντεο μας με το όνομα TreasureHuntersAXD καθώς και στο Facebook και Instagram με το ίδιο όνομα η να μας αποστείλει ό,τι θέλει στο e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Μπορεί  κάποιος αν θέλει να πάρει μέρος στην ομάδα σας και αν ναι ποιες είναι οι προδιαγραφές;

Για να πάρει κάποιος μέρος σε έρευνα ή να εισέλθει στην ομάδα μας, θα πρέπει να έχει δηλωθεί ήδη στο έγγραφο, το οποίο βγαίνει η άδεια χρήσης. Οπότε, για την ομάδα μας είναι λίγο δύσκολο να πραγματοποιηθεί αυτό.

Για να μπορέσει κάποιος να πάρει μέρος σε έρευνα δική μας θα πρέπει πρώτα να πάρει άδεια για το σημείο.  Αν συμβεί αυτό τότε φυσικά και μπορεί να έρθει μαζί μας.

Άλλωστε είναι ήδη στα μελλοντικά μας σχέδια να κάνουμε κάποιες δράσεις καθαρισμού ορισμένων χωρών αναψυχής, ώστε να μπορέσει να έρθει ο κόσμος και να γνωρίσει από κοντά το χόμπι μας.

TreasureHuntersAXD5

Links

          

Main Office

  • Main Office

     

  • Email

    Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

  • Phone